De vaandeldrager | Rembrandt van Rijn

 

De vaandeldrager

In de tachtigjarige oorlog liepen de vaandeldragers voorop in de strijd. Rembrandt legde dit gevoel al in 1636 vast in dit zelfportret. Het wordt alom gezien als het beginpunt van zijn reis als kunstenaar die uiteindelijk zes jaar later naar de creatie van de Nachtwacht leidde. En relevant als symbool van de strijd tegen de Spanjaarden. Jarenlang is het kunstwerk in bezit geweest van diverse privé eigenaren, waaronder de Engelse koning en uiteindelijk de familie De Rothschild. Het was in 2019 te zien in het Rijksmuseum tijdens de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez. De staat overweegt het kunstwerk aan te kopen en permanent tentoon te stellen in het Rijksmuseum.

Reakties van klanten

"Super ! Helemaal naar wens."

  - Marjolein, Hilversum -

"... het hangt! We zijn er heel blij mee :-)"

  - Sylvia, Boxtel -

"Bedankt voor de mooie schilderijen!"

  - Kim, Puiflijk -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Rembrandt van Rijn

Hollandsche Meester Rembrandt Harmenszoon van Rijn was een van de belangrijkste kunstschilders van de 17e eeuw. Hij schilderde zowel historische figuren en taferelen als portretten. Onder deze portretten zijn ook veel zelfportretten te vinden. Daarnaast figureerden zijn familie in vele werken; zijn vrouw Saskia, zoon Titus en zelfs de huishoudster en vriendinnen.

Strikt genomen kan zijn werk tot de Barok gerekend worden. Hij is beinvloed voor werken van de Italiaanse meester Michelangelo Caravaggio.

Rembrandt is nog wel het meest beroemd door zijn verfijnde spel met het licht en donker (clair-obscur). Naast schilderijen maakte hij tevens vele etsen en tekeningen. Zijn meest bekende werken zijn De Nachtwacht, de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, Het Joodse bruidje en de Staalmeesters.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.