Zelfportret met kraag en zwarte hoed | Rembrandt van Rijn

 

Zelfportret met kraag en zwarte hoed

Dit zelfportret is een van de mooiste die Rembrandt maakte. Het is de Rembrandt van 1632, toen nog een jonge man van 26. Hij was net doorgebroken als kunstenaar. Wellicht wilde hij met dit schilderij ook indruk maken op zijn aanstaande schoonfamilie. Hoewel het origineel, dat onder de Engelse titel "Self-portrait, half-length, wearing a ruff and a black hat" bekend staat, slechts een 22 cm hoog is, lijkt het toch volledig de stijlkenmerken te hebben die ook in zijn grotere werken te zien zijn. Er is door de kunstenaar op dit kleine formaat ongelofelijk veel detail aangebracht in het schilderij. Weergegeven op de grotere maten heeft het (mede door de vergroting en die details) ook veel weg van de iets grovere toets die bekend is van de latere werken van de schilder.

Door de scherpe opname kan dit werk op goede kwaliteit toch vrij groot gemaakt worden. Het betreft hier de versie van na de restauratie, hetgeen te zien is aan de betere kleur (minder geel) en de zichtbaarheid van de rand bij de hoed rechts. Het schilderij is in 2020 door Sotheby s geveild voor zo n 14 miljoen euro.

Reakties van klanten

"Het was zeer makkelijk aan te brengen het behang is van een zeer stevige kwaliteit."

  - Andy, Oosterhout -

"Super ! Helemaal naar wens."

  - Marjolein, Hilversum -

"Het hangt fantastisch. Ik ben zeer blij met 200cm. Van de 160 had ik beslist spijt gekregen. Thanks."

  - Marcel, De Bilt -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Rembrandt van Rijn

Hollandsche Meester Rembrandt Harmenszoon van Rijn was een van de belangrijkste kunstschilders van de 17e eeuw. Hij schilderde zowel historische figuren en taferelen als portretten. Onder deze portretten zijn ook veel zelfportretten te vinden. Daarnaast figureerden zijn familie in vele werken; zijn vrouw Saskia, zoon Titus en zelfs de huishoudster en vriendinnen.

Strikt genomen kan zijn werk tot de Barok gerekend worden. Hij is beinvloed voor werken van de Italiaanse meester Michelangelo Caravaggio.

Rembrandt is nog wel het meest beroemd door zijn verfijnde spel met het licht en donker (clair-obscur). Naast schilderijen maakte hij tevens vele etsen en tekeningen. Zijn meest bekende werken zijn De Nachtwacht, de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, Het Joodse bruidje en de Staalmeesters.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.