Portret van een man - Rijks | Frans Hals

 

Portret van een man - Rijks

Waarschijnlijk is dit het portret uit 1635 van Nicolaes Hasselaer, die ons vrij ontspannen aankijkt. In tegenstelling tot veel andere portretten uit deze tijd doet de man geen enkele poging om middels attributen of houding stoerder over te komen dan hij is. Vermoed wordt dat deze man brouwer van beroep was, naast het feit dat hij ook kaptein was van het krijgsvolk in Amsterdam en regent van het burger weeshuis. Zou dat eerste beroep verklaren waarom hij zo ontspannen is afgebeeld? Op een ander schilderij (van Abraham de Vries) staat hij ook al zittend op zijn stoel met zijn staf afgebeeld. Het schilderij is in 1885 geschonken aan het Rijksmuseum Amsterdam. Dit schilderij is de pendant van een ander werk van Frans Hals (Portret van een vrouw - Rijks). Ook dat werk is uiteraard te vinden bij Hollandsche Meesters.

Reakties van klanten

"... dank voor de snelle reactie en levering!"

  - Benthe, Utrecht -

"Zijn er erg blij mee. Bedankt voor de snelle service!"

  - Nathalie, Utrecht -

"Het behangen was een mooie en leuke klus. Mooie doordachte printtechniek. Ik ben heel blij met het resultaat. Ik ben opgroeid in Den Haag en heb nu een schitterende blik "op het strand"."

  - Fred, Tilburg -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Frans Hals

Frans Hals werkte zijn gehele leven in en om Haarlem maar is geboren in Antwerpen. Hij is vooral bekend van de schuttersstukken en portretten, maar schilderde ook genrestukken. De werken zijn veelal kleurig en vrij uitbundig. Zijn schilderijen werden ook door van Gogh bewonderd, hoewel deze zeker geen tijdgenoten waren.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.