Italiaans landschap met parasoldennen | Hendrik Voogd

 

Italiaans landschap met parasoldennen

Een sfeervol landschap van de tuin van de Villa Borghese in Rome, geschilderd in 1807. Dit landgoed was sinds de zestiende eeuw (als kleine wijngaard) van de familie Borghese, maar werd in de zeventiende eeuw met aangrenzende landerijen en wijngaarden verder uitgebreid. In dit typisch Italiaanse landschap vol met pijnbomen (parasoldennen) spelen kinderen in het gras. Hoewel de tuin als stadspark nu nog steeds bestaat is het haast onvoorstelbaar dat dit landschap inmiddels vrijwel geheel is opgenomen in de stad Rome.

Als je goed kijkt zie je in de achtergrond ook Villa Giulia (zie ook vergrotingen) en nog verder achterin de Monte Mario. Door de sfeer en het prachtige licht dat op de lager gelegen delen en achter de bomen valt krijgt het werk een bijzondere diepte. De kleur van de lucht varieert van blauw en grijs naar het geel van de zon.

Dit meesterwerk uit het Rijksmuseum werd door stylist Frans Uyterlinde van VT wonen gebruikt voor zijn interieur project in Rotterdam. Het is een waar meesterwerk voor uw muur, zowel los hangend als op grootformaat behang.

Reakties van klanten

"Hij zit erop!! Heel mooi, eyecatcher in huis!"

  - Petra, Havelte -

"Ik dank u hartelijke voor uw goede service! Het doek is prachtig, we zijn er erg blij mee."

  - Anita, Wieringerwerf -

"Vandaag hebben wij het canvas in goede orde ontvangen. Heel hartelijk dank voor de snelle en goede service."

  - Petra, Veghel -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Hendrik Voogd

Hendrik Voogd was een Noord-Nederlands schilder uit 1786. Hij werd geboren in Amsterdam en stierf in Rome. Naast schilder was hij ook tekenaar, aquarellist en prentkunstenaar. Hij werkte zowel in Amsterdam als in ItaliŽ. Zijn werken hangen onder andere in het Rijksmuseum in Amsterdam.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.