Vaas met bloemen | Rachel Ruysch

 

Vaas met bloemen

Rachel Ruysch beheerste de techniek van de schilderkunst en het uitwerken van details als geen ander. Dit werk is een typisch voorbeeld van het soort werk dat in de gouden eeuw (en daarna) zeer populair was. Een uitbundig boeket, samengesteld uit diverse bloemen met elk kun eigen betekenis. Later is door o.a. van Huysum een zelfde techniek succesvol toegepast. Maar op de een of andere wijze is in dit schilderij toch duidelijk de vrouwelijke signatuur te zien.

Dit werk is rond 1700 geschilderd in Amsterdam en nu onderdeel van de collectie van het Mauritshuis.

Reakties van klanten

"... zeer tevreden over uw vakwerk. Prettig om zaken met u te doen."

  - Willem, Harmelen -

"Bedankt voor de mooie schilderijen!"

  - Kim, Puiflijk -

"Super ! Helemaal naar wens."

  - Marjolein, Hilversum -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Rachel Ruysch

Rachel Ruysch is een van de weinige vrouwelijke schilders uit de gouden eeuw die grote bekendheid geniet. Ze was en is met name bekend van haar stillevens met bloemen. Ook in de 17e - 18e eeuw maakte de gegoede burgerij al kennis met haar werk en was ze ook onder andere kunstenaars zeer geliefd. Al gedurende haar leven werd het werk voor meer geld verkocht dan dat van Rembrandt bijvoorbeeld. Haar schilderstijl en onderwerk keuze is vergelijkbaar met bijvoorbeeld dat van Jan Davidsz. de Heem en later ook Jan van Huysum.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.