Het Atheneum Illustre aan de Oudezijds Voorburgwal te Amsterdam | Cornelis Springer

 

Het Atheneum Illustre aan de Oudezijds Voorburgwal te Amsterdam

Het Atheneum Illustre is feitelijk een voorloper van de huidige Universiteit van Amsterdam (UVA). Het bood plaats aan wetenschappers als Caspar Barlaeus (schrijver en dichter en lid van de Muiderkring) en Gerardus Vossius (taalkundige, historicus, theoloog). O.a. te zien is de toegangspoort tot de Agnietenkapel.

Springer schilderde het werk in 1879, twee jaar nadat het Antheneum werd erkend als gemeentelijke "Universiteit van Amsterdam". Het werk is onderdeel van de collectie van het Teylersmuseum in Haarlem, maar wordt niet permanent getoond.

Reakties van klanten

"We zijn erg blij met het resultaat!"

  - Suzanne, Groot Ammers -

"Wij zijn er heel erg blij mee. Ben nog bezig met een juiste verlichting maar dat heeft nog wat meer tijd nodig. Tzt stuur ik nog wel een paar fotos. Nogmaals dank voor het mooie resultaat."

  - Andy, Oosterhout -

"Ik wil je nog even hartelijk danken voor je superservice, grote klasse!!!"

  - Richard, Nieuwegein -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Cornelis Springer

Springer is vooral bekend van zijn stadsgezichten, hoewel hij eerder ook landschappen schilderde. Zijn broer was architect en van hem heeft hij het werken met perspectief geleerd. Zijn eigen zoon is later ook architect geworden: tuinarchitect. Zijn bekendste werken zijn 'Gezicht op Den Haag vanaf de Delftse Vaart in de 17de eeuw', 'Gezicht op het Oude Raadhuis in Kampen' en 'Gezicht op de Westerstraat, Enkhuizen'.
Van de 650 werken die van hem bekend zijn zijn er vele in de diverse musea te vinden, o.a. in het Rijksmuseum, het Rijksmuseum Twenthe, het Teylers Museum, het Amsterdams Historisch Museum, het Zuiderzeemuseum en Museum het Valkhof.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.