De Rotte en de St. Laurenskerk in Rotterdam | Cornelis Springer

 

De Rotte en de St. Laurenskerk in Rotterdam

Dit werk uit 1840 geeft een fraai gezicht op de Laurenkerk vanaf het water. De sterke reflecties is het rustige water geeft het schilderij een rust en eenheid. De kleurstelling maakt het een romantische stadsgezicht dat zo typisch is voor de stijl van Springer. Betere stedelijke sfeerbeelden van die tijd dan die van Cornelis Springer zijn er niet te vinden.

"De Delftse Vaart lag westelijk van de kerk en we kijken hier vanuit het noordoosten. We zien het oostelijke koor en de lange noordgevel. Het bruggetje rechts van die noordgevel lag over het laatste stukje van de Slijkvaart dat west-oost liep en in de Rotte uitkwam. De titel moet daarom luiden: De Rotte en de St.-Laurenskerk". (T. Spamer, historicus)

Reakties van klanten

"... dank voor de snelle reactie en levering!"

  - Benthe, Utrecht -

"Net ontvangen het is prachtig."

  - Tineke, Tienhoven -

"PRACHTIG. Bedankt voor je flexibiliteit, hij hang op een mooie plek boven de bank :)"

  - Jeroen, Tholen -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Cornelis Springer

Springer is vooral bekend van zijn stadsgezichten, hoewel hij eerder ook landschappen schilderde. Zijn broer was architect en van hem heeft hij het werken met perspectief geleerd. Zijn eigen zoon is later ook architect geworden: tuinarchitect. Zijn bekendste werken zijn 'Gezicht op Den Haag vanaf de Delftse Vaart in de 17de eeuw', 'Gezicht op het Oude Raadhuis in Kampen' en 'Gezicht op de Westerstraat, Enkhuizen'.
Van de 650 werken die van hem bekend zijn zijn er vele in de diverse musea te vinden, o.a. in het Rijksmuseum, het Rijksmuseum Twenthe, het Teylers Museum, het Amsterdams Historisch Museum, het Zuiderzeemuseum en Museum het Valkhof.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.