Meisje in witte kimono II (Geesje Kwak) | George Hendrik Breitner

 

Meisje in witte kimono II (Geesje Kwak)

In de periode na 1880 schilderde Breitner onder invloed van het Japonisme een serie van 13 meisjes in kimono . Hiervoor gebruikte hij telkens hetzelfde model, zijn 16 jarige (voormalige) overbuurmeisje, Geesje Kwak, hoedenverkoopster. Het origineel uit ca. 1895 is onderdeel van de collectie van het Rijksmuseum Twenthe en is uitgeleend aan de overzichtstentoonstelling Meisje in Kimono in het Rijksmuseum in Amsterdam 2016.

Reakties van klanten

"Ik heb net mijn canvasdoek ontvangen en ben zeer tevreden! Dank voor de snelle afhandeling."

  - Caroline, Rotterdam -

"Bedankt voor de snelle levering! De lijst en de ophangbeugels zien er netjes uit."

  - Sander, Borne -

"Hij hangt prachtig!"

  - Esther, Rutten -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

 

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste foto's en projecten via Facebook en Instagram:

Facebook Instagram

Zekerheden van Hollandsche Meesters

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over George Hendrik Breitner

Breitner was een geboren Rotterdammer en vooral bekend vanwege zijn Amsterdamse werken uit de tachtiger jaren van de 19e eeuw. Hij was een belangrijk onderdeel van 'De Tachtigers', waar bijvoorbeeld ook Isaac Israels toe behoorde. Hij werkte o.a. in opdracht van Mesdag aan het beroemde 'panorama Mesdag' en werd later in Amsterdam lid van Arte et Amicitiae.
Hij zag zichzelf vooral als weergever van de werkelijkheid en zette zich hiermee min of meer af tegen kunstenaars zoals bijvoorbeeld van Gogh, die vooral een interpretatie van de werkelijkheid gaf. Zijn Amsterdamse schilderijen waren vaak gezichten van De Jordaan, de Dam, het Damrak e.d. maar hij maakte ook prachtige portretten en naakten.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.