Schuttersstuk of groepsportret

Reakties van klanten

"Ik heb net mijn canvasdoek ontvangen en ben zeer tevreden! Dank voor de snelle afhandeling."

  - Caroline van der M., Rotterdam -

"Schilderij in een slaapkamer, is mooi geworden!"

  - Esther P., Schoorl -

"We zijn allemaal erg blij met het resultaat. Het fotobehang was van een erg goede kwaliteit en liet zich perfect aanbrengen!"

  - Bianca van B., Rheden -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Kunstwerken uit het Schuttersstuk of groepsportret

De zogenaamde schuttersstukken zijn onlosmakelijk verbonden met de gouden eeuw. Afgebeeld zijn groepen uit een schuttersgilde. Het werk was veelal ter aankleding van de eigen ruimte. Op sommige werken wordt een maaltijd afgebeeld, dit is het subgenre 'schuttersmaaltijd'. Het was gebruikelijk om de meest belangrijke figuur in het midden te plaatsen. Niet zelden schildere de schilder ook zichzelf nog ergens in de achtergrond bij de groep. Natuurlijk is het meest bekende schuttersstuk 'De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren', beter bekend als 'De Nachtwacht'. Ook Frans Hals en Van der Helst waren uiteraard zeer bekend voor hun schuttersstukken.


De onderstaande schilderijen uit het Schuttersstuk of groepsportret kunt u (uiteraard geheel op maat) bestellen bij Hollandsche Meesters:

 

Vanaf  € 8.50

 

Vanaf  € 132.00

 

Vanaf  € 101.00

 

Vanaf  € 28.50

 

Vanaf  € 74.00

 

Vanaf  € 71.00