Schuttersstuk of groepsportret

Reakties van klanten

"Dank je wel voor deze goede service. Ik ben hier heel erg blij mee."

  - Jenny, Amersfoort -

"Hartelijk dank voor het snelle bezorgen van het schilderij over Hoorn. Het staat geweldig."

  - Marian, Hoorn -

"De uitsnede van de bloemen is vandaag geplakt. Is echt prachtig geworden."

  - Sylvia, Vlaardingen -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Kunstwerken van het genre Schuttersstuk of groepsportret

De zogenaamde schuttersstukken zijn onlosmakelijk verbonden met de gouden eeuw. Afgebeeld zijn groepen uit een schuttersgilde. Het werk was veelal ter aankleding van de eigen ruimte. Op sommige werken wordt een maaltijd afgebeeld, dit is het subgenre 'schuttersmaaltijd'. Het was gebruikelijk om de meest belangrijke figuur in het midden te plaatsen. Niet zelden schildere de schilder ook zichzelf nog ergens in de achtergrond bij de groep. Natuurlijk is het meest bekende schuttersstuk 'De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren', beter bekend als 'De Nachtwacht'. Ook Frans Hals en Van der Helst waren uiteraard zeer bekend voor hun schuttersstukken.


De onderstaande schilderijen van het genre Schuttersstuk of groepsportret kunt u (uiteraard geheel op maat) bestellen bij Hollandsche Meesters:

 

Vanaf  € 8.50

 

Vanaf  € 87.00

 

Vanaf  € 101.00

 

Vanaf  € 28.50

 

Vanaf  € 74.00

 

 

Vanaf  € 81.00