Koning Willem III | Nicolaas Pieneman

 

Koning Willem III

Dit portret van Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk (Koning Willem III) uit 1856 is een van de werken die Pieneman voor het Koningklijk huis maakte. WIllem III was koning der Nederlanden en groothertog van Luxemburg van 1849 tot zijn dood in 1890. Eerder had Pieneman ook Koning Willem II al geportretteerd. Het werk vertoont qua compositie grote gelijkenis met eerdere portretten van Koning Willem I (door Joseph Paelinck) en Koning Willem II (door Jan Baptist van der Hulst).

Reakties van klanten

"Super mooi dit!"

  - Yvon, Muiderberg -

"Heel mooi!†Ik kan niet wachten.. :)"

  - Cynthia, Hoorn -

"Wij zijn zo tevreden over de Nachtwacht die deze week geleverd is, dat we zojuist ook het Melkmeisje hebben besteld"

  - Gert-Jan, Epe -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €81.00
Nu gratis verzending!

 

Vanaf  €96.00
Nu gratis verzending!

 

Door Nicolaas Pieneman

De schilder is geboren in 1809 in Amersfoort. Hij was een persoonlijke vriend van Koning Willem II der Nederlanden. Hij schilderde niet alleen de ceremonie van zijn inauguratie in 1840 te Amsterdam, maar ook een beroemd portret van zijn opvolger, Koning Willem III.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.