De Heide te Laren | Anton Mauve

 

De Heide te Laren

Dit is een typisch sfeervol Mauve schilderij uit de Larense periode. Te zien zijn een herder en een kudde schapen die op een zandpad lopen. Het was een geliefd onderwerp van Mauve die zich vanaf Den Haag Scheveningen in het Larense gevestigd had. Hij inspireerde hiermee ook andere Haagse School schilders om zich hier te vestigen en zodoende ontstond er een echte Larense School in de schilderkunst. Het werk is geschilderd in 1887.

Reakties van klanten

"Hartelijk dank voor u reactie en goede service."

  - Jannie, Arnemuiden -

"We zijn erg blij met het resultaat!"

  - Suzanne, Groot Ammers -

"Heb het bestelde doek donderdag ontvangen! Het ziet er mooi uit!"

  - Jos, Capelle a/d IJssel -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Anton Mauve

De geboren Zaankanter Anton Mauve, getrouwd met een nicht van Vincent van Gogh, was eerst prominent lid van de Haagse School. Later is hij de belangrijkste figuur van de Larense School gebleken. Veel werk is dan ook in die omgeving geschilderd.
Na zijn dood schilderde Van Gogh zijn 'Souvenir de Mauve' als eerbetoon. Ook dat werk vindt u terug op de site van Hollandsche Meesters.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.