Officieren en andere schutters van wijk IV in Amsterdam | Nicolaes Eliasz. Pickenoy

 

Officieren en andere schutters van wijk IV in Amsterdam

Dit schuttersstuk uit 1642 met kapitein Jan Claesz Vlooswijck en luitenant Gerrit Hudde in het midden afgebeeld is eigendom van het Rijksmuseum Amsterdam en o.a. in bruikleen gegeven aan het Hermitage Amsterdam voor de tentoonstelling 'Hollanders van de Gouden Eeuw'. Om de offcieren heen staan de schutters afgebeeld die samen, bewapend met geweren, hellebaarden, lansen de veiligheid van wijk IV voor hun rekening namen.

De officiŽle, volledige titel van het werk luidt 'Officieren en andere schutters van wijk IV in Amsterdam onder leiding van kapitein Jan Claesz van Vlooswijck en luitenant Gerrit Hudde'.

Reakties van klanten

"Bedankt voor de goede service!"

  - Helena, IJmuiden -

"Wij zijn erg tevreden"

  - Iris, Zaltbommel -

"PRACHTIG. Bedankt voor je flexibiliteit, hij hang op een mooie plek boven de bank :)"

  - Jeroen, Tholen -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Nicolaes Eliasz. Pickenoy

Nicolaes Eliasz. (alias Pickenoy) was een schilder van schuttersstukken en portretten, bijvoorbeeld Nicolaes Tulp en Maarten Harpertsz. Tromp. Zijn werken zijn te zien in het Rijksmuseum en het Amsterdam Museum.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.