Bloemstilleven met nestje | Jan van Huysum

 

Bloemstilleven met nestje

Dit bloemstilleven in sfeervolle kleurstelling schilderde van Huysum in zijn wat latere periode. Zijn werken werden steeds uitbundiger. Door de vele tinten paars, roze, rood en wit ontstaat een uitgebalanceerd geheel. De pot waarin dit boeket staat staat op een stenen ondergrond. Ook in dit werk is de achtergrond weer wat lichter geschilderd dan in zijn eerdere werken. Het afgebeelde nestje staat uiteraard symbool voor nieuw leven.

Reakties van klanten

"Nogmaals dank je wel voor de super snelle levering!"

  - Carla en Leo, Apeldoorn -

"Schilderij in een slaapkamer, is mooi geworden!"

  - Esther, Schoorl -

"Ik heb de drieluik ontvangen en deze hangt mooi te pronken in de woonkamer."

  - Gwenda, Sittard -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Jan van Huysum

Jan van Huysum was in de 18e eeuw een beroemd schilder van met name bloemstillevens. Ook maakte hij diverse landschappen. Hij werkte veel in olieverf, maar ook andere technieken zoals potlood, pen, waterverf, krijt en houtskool werden door hem gebruikt. Zijn stijl valt binnen de rococo stroming die samenvalt met de tijd van Lodewijk XV. In deze laat barokke periode werden doorgaans wat lichtere kleuren gebruikt dan voorheen. Andere kenmerken zijn de elegantie en sierlijkheid van de belijning.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.