Portret van Jan Six | Rembrandt van Rijn

 

Portret van Jan Six

Jan Six was vanaf 1640 bevriend geraakt met Rembrandt. Wellicht dat hierdoor Rembrandt hem zo ontspannen heeft kunnen portretteren. Six sponsorde Rembrandt wanneer deze krap bij kas was. Hij was immers een vermogend dichter en hij verzamelde kunst. De ontspannen verhouding tussen beiden wordt ook mooi weergegeven door de blik van Six, half verscholen onder zijn hoed. Zijn rode mantel en handschoenen (half aan) suggereren dat hij op weg is om te vertrekken.

Het werk is meerdere malen te zien geweest in het Rijksmuseum (o.a. bij 'de late Rembrandt') en is eigendom van de familie Six.

Reakties van klanten

"We zijn super tevreden over het resultaat!"

  - Siebren, TesniŤres, Frankrijk -

"Zijn er erg blij mee. Bedankt voor de snelle service!"

  - Nathalie, Utrecht -

"Wat een fijne website!"

  - Marrit, Leeuwarden -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Door Rembrandt van Rijn

Hollandsche Meester Rembrandt Harmenszoon van Rijn was een van de belangrijkste kunstschilders van de 17e eeuw. Hij schilderde zowel historische figuren en taferelen als portretten. Onder deze portretten zijn ook veel zelfportretten te vinden. Daarnaast figureerden zijn familie in vele werken; zijn vrouw Saskia, zoon Titus en zelfs de huishoudster en vriendinnen.

Strikt genomen kan zijn werk tot de Barok gerekend worden. Hij is beinvloed voor werken van de Italiaanse meester Michelangelo Caravaggio.

Rembrandt is nog wel het meest beroemd door zijn verfijnde spel met het licht en donker (clair-obscur). Naast schilderijen maakte hij tevens vele etsen en tekeningen. Zijn meest bekende werken zijn De Nachtwacht, de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, Het Joodse bruidje en de Staalmeesters.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.