De aardappeleters | Vincent van Gogh

 

De aardappeleters

Dit werk schilderde van Gogh in Nuenen. Afgebeeld is de boerenfamilie De Groot-van Rooij. De kunstenaar wilde de hardheid en de eenvoud van het boerenleven weergeven. In een brief schreef hij hierover dat ze met die handen die zij in den schotel steken zelf de aarde hebben omgespit en (…) dat zij hun eten zoo eerlijk verdiend hebben .

Dit werk is een van de topstukken uit het van Gogh museum. Er zijn diverse schetsen en studies aan voorafgegaan. In het Kröller Müller museum is bijvoorbeeld ook een studie te zien. Dat betreft een studie van hetzelfde schilderij dat wat minder gedetailleerd is nog. Het vormt daar het middelpunt van de tentoonstelling De vroege van Gogh.

Hij was bezig in deze periode zijn expressie van de menselijke figuren te verfijnen.

Reakties van klanten

"Wij zijn erg blij met het resultaat."

  - Petra, Veghel -

"Het hangt fantastisch. Ik ben zeer blij met 200cm. Van de 160 had ik beslist spijt gekregen. Thanks."

  - Marcel, De Bilt -

"Wij zijn erg tevreden"

  - Iris, Zaltbommel -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Vincent van Gogh

Vincent (Willem) van Gogh was een Nederlands postimpressionistisch kunstschilder. De invloed van zijn werk op o.a. het expressionisme en verdere twintigste eeuwse kunst is aanzienlijk. Gedurende zijn leven werkte hij zowel in Arles, Saint-Rémy-de-Provence als Auvers. Zijn vermeende ruzie met Paul Gauguin is legendarisch waarbij beweerd wordt dat van Gogh een stuk van zijn eigen oor afsneed.

Tot zijn meest bekende werken worden gerekend: Amandelbloesem, Zonnebloemen, Slaapkamer in Arles, De sterrennacht, Caféterras bij nacht en natuurlijk zijn vele zelfportretten en landschappen.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.