Zelfportret met twee cirkels | Rembrandt van Rijn

 

Zelfportret met twee cirkels

Dit zelfportret van Rembrandt komt uit de latere periode. Het een van de vele zelfportretten die hij tekende en schilderde. Het is opvallend hoe eerlijk Rembrandt zichzelf portretteert. Hij maakt de zaken niet mooier dan ze zijn. Tevens is zowel in de techniek als ook in de pose goed te zien in welke levensfase de schilder zich op dat moment bevindt. Van jong en experimenterend via erkende schilder naar peinzend. Hij schildert steeds meer zijn diepere innerlijke kant. Dit portret heeft duidelijk de toets van de late Rembrandt, grover en bijna impressionistisch te noemen.

Het werk is onderdeel van de collectie van het Kenwood House in Londen en was te zien in de tentoonstelling 'De late Rembrandt' in het Rijksmuseum Amsterdam.

Reakties van klanten

"... ziet er goed uit. Dank!"

  - Aimee, Amsterdam -

"Ik heb de bestelling ontvangen en ik ben er blij mee! Mooi resultaat. Dank je wel."

  - Ellen, Rijsenhout -

"Super blij met ons schilderij!† Snelle service en levering. Wij zijn er heel blij mee!! Bedankt."

  - Maron, Hoogeveen -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Door Rembrandt van Rijn

Hollandsche Meester Rembrandt Harmenszoon van Rijn was een van de belangrijkste kunstschilders van de 17e eeuw. Hij schilderde zowel historische figuren en taferelen als portretten. Onder deze portretten zijn ook veel zelfportretten te vinden. Daarnaast figureerden zijn familie in vele werken; zijn vrouw Saskia, zoon Titus en zelfs de huishoudster en vriendinnen.

Strikt genomen kan zijn werk tot de Barok gerekend worden. Hij is beinvloed voor werken van de Italiaanse meester Michelangelo Caravaggio.

Rembrandt is nog wel het meest beroemd door zijn verfijnde spel met het licht en donker (clair-obscur). Naast schilderijen maakte hij tevens vele etsen en tekeningen. Zijn meest bekende werken zijn De Nachtwacht, de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, Het Joodse bruidje en de Staalmeesters.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.