Portret van Joseph Roulin | Vincent van Gogh

 

Portret van Joseph Roulin

Van Gogh schilderde de postbeamte in Arles, waar hij vaak pakketjes bracht, diverse malen. Ook de rest van de familie van de postbode schilderde hij. Joseph Roulin was een bijzonder aardige en gelovige man waarmee van Gogh een goede band had opgebouwd. Er zijn 6 portretten van hem bekend. Onder andere het MOMA heeft een portret van Roulin in de collectie. Maar de versie die hier op Hollandsche Meesters wordt gemaakt is wellicht de fraaiste, deze is te zien in het Kröller Müller museum. Krachtig van kleur en met frisse bloemen op de achtergrond. Het is een combinatie van grafisch uitgewerkte baard en meer realistisch geschilderde delen.

Reakties van klanten

"Schilderij in een slaapkamer, is mooi geworden!"

  - Esther, Schoorl -

"Hartelijk dank voor u reactie en goede service."

  - Jannie, Arnemuiden -

"Echt een wauw effect in onze woonkamer! Bijgaand de sfeerfoto. Super bedankt voor de goede en snelle service."

  - Nathalie, Edam -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Door Vincent van Gogh

Vincent (Willem) van Gogh was een Nederlands postimpressionistisch kunstschilder. De invloed van zijn werk op o.a. het expressionisme en verdere twintigste eeuwse kunst is aanzienlijk. Gedurende zijn leven werkte hij zowel in Arles, Saint-Rémy-de-Provence als Auvers. Zijn vermeende ruzie met Paul Gauguin is legendarisch waarbij beweerd wordt dat van Gogh een stuk van zijn eigen oor afsneed.

Tot zijn meest bekende werken worden gerekend: Amandelbloesem, Zonnebloemen, Slaapkamer in Arles, De sterrennacht, Caféterras bij nacht en natuurlijk zijn vele zelfportretten en landschappen.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.