Oostzijdse molen bij nacht | Piet Mondriaan

 

Oostzijdse molen bij nacht

Dit kunstwerk uit 1907-1908 is een vroeg werk van Mondriaan. Hij schllderde landschappen en andere werken om mee rond te komen. Echt doorbreken of opvallen deed zijn destijds werk nog niet. Wel is het meesterschap al te zien in het prachtige kleurgebruik van dit schilderij. De tinten van de nacht / ondergaande zon vormen een geheel met de molen, het onderliggende landschap en de weerspiegeling in het water.

Dit werk is te vinden in het Gemeentemuseum Den Haag.

Reakties van klanten

"Wat een fijne website!"

  - Marrit, Leeuwarden -

"... dit is helemaal prima, dank je wel voor je geduld."

  - Jacqueline en Martin, Steenwijk -

"Super blij met ons schilderij!† Snelle service en levering. Wij zijn er heel blij mee!! Bedankt."

  - Maron, Hoogeveen -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €77.00
Nu gratis verzending!

 

Vanaf  €113.00
Nu gratis verzending!

 

Vanaf  €108.00
Nu gratis verzending!

 

Door Piet Mondriaan

Piet Mondriaan, geboren in Amersfoort en gestorven in New York was een bijzondere schilder die in zijn werk opvallende ontwikkeling heeft laten zien. Vanzelfsprekend zijn z'n primair gekleurde abstracte werken het meest bekend en dit hoge abstractie nivo was een hoogtepunt van zijn artistieke ontwikkeling. Het absolute hoogtepunt hiervan is het schilderij 'Victory Boogie Woogie'.

Maar net als Toorop en anderen is zijn eerdere werk ook duidelijk geÔnspireerd op van Gogh en het neo impressionisme en pointillisme. Hij maakte kennis met zijn werk op een tentoonstelling. De tussenliggende periode in Parijs is meer cubistisch te noemen.

Als medewerker van 'De Stijl' was hij zich ook zeer bewust van zijn invloed op de 'toegepaste kunst'. Het neoplisticisme met de rechte lijnen kreeg hiermee ook uiting in andere kunstvormen.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.