Molen bij zonlicht | Piet Mondriaan

 

Molen bij zonlicht

In 1908 schilderde Mondriaan dit werk in Abcoude. Hij had werken van van Gogh en Matisse gezien op een tentoonstelling en was gegrepen door de techniek. Ook het kleurgebruik, de fellere kleuren spraken hem aan. Maar hij verwerkte het in dit schilderij nog meer (primaire) kleur dan er in werkelijkheid was en maakte zich zo ook los van het realisme. Het was een voortzetting van het Franse (neo) impressionisme. De kunstenaar brengt hiermee een andere, intensere visie op de werkelijkheid naar voren. Hij zocht hiermee al naar een nieuwe vorm om zijn visie over te brengen.

Dit werk is opgenomen in de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag.

Reakties van klanten

"... dit is helemaal prima, dank je wel voor je geduld."

  - Jacqueline en Martin, Steenwijk -

"Het schilderij van Breitner (120 x 120) hangt prachtig. We zijn er ontzettend blij mee en krijgen veel complimenten van mensen die op bezoek komen."

  - Marja, Arnhem -

"Heel hartelijk dank voor het meedenken en ontwerpen van het behang."

  - Be interiordesign, Arnhem -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Door Piet Mondriaan

Piet Mondriaan, geboren in Amersfoort en gestorven in New York was een bijzondere schilder die in zijn werk opvallende ontwikkeling heeft laten zien. Vanzelfsprekend zijn z'n primair gekleurde abstracte werken het meest bekend en dit hoge abstractie nivo was een hoogtepunt van zijn artistieke ontwikkeling. Het absolute hoogtepunt hiervan is het schilderij 'Victory Boogie Woogie'.

Maar net als Toorop en anderen is zijn eerdere werk ook duidelijk geÔnspireerd op van Gogh en het neo impressionisme en pointillisme. Hij maakte kennis met zijn werk op een tentoonstelling. De tussenliggende periode in Parijs is meer cubistisch te noemen.

Als medewerker van 'De Stijl' was hij zich ook zeer bewust van zijn invloed op de 'toegepaste kunst'. Het neoplisticisme met de rechte lijnen kreeg hiermee ook uiting in andere kunstvormen.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.