Regenten en regentessen van het oude mannen en vrouwengasthuis | Adriaen Backer

 

Regenten en regentessen van het oude mannen en vrouwengasthuis

Backer schilderde in 1676 in opdracht deze vier regenten en twee regentessen van het gasthuis aan de Kloveniersburgwal, Amsterdam. De overige personen zijn figuranten, ouderen die zich voorstellen en de binnenmoeder en haar assistent.

Dit schilderij is eigendom van het Amsterdam Museum en onderdeel van de tentoonstelling 'Kijk ons nou' in de Hermitage.

Reakties van klanten

"Wat een fijne website!"

  - Marrit, Leeuwarden -

"Ziet er prachtig uit!"

  - Femke, Eindhoven -

"Ik heb het schilderij ontvangen en ben zeer tevreden! Bedankt!"

  - Jurre, Groningen -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €101.00
Nu gratis verzending!

 

Vanaf  €140.00
Nu gratis verzending!

 

Vanaf  €237.00
Nu gratis verzending!

 

Over Adriaen Backer

Backer (1935) schilderde in Haarlem en Amsterdam, waar hij geboren was. Zijn oom Jacob Adriaensz. Backer leerde hem het schildersvak. Hij reisde af naar ItaliŽ om daar het klassieke werk te bestuderen waarop veel werken uit de gouden eeuw zijn gebaseerd. Lubienitski leerde het portretschilderen op zijn beurt weer als leerling van Backer.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.