Anatomische les van professor Frederik Ruysch | Adriaen Backer

 

Anatomische les van professor Frederik Ruysch

In navolging van het werk De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt is er nog een meesterlijke anatomische les vastgelegd. In dit werk uit 1670 werd een college van anatoom en zoöloog Frederik Ruysch vastgelegd. Hij was beroemd om zijn preparaten en in zijn tijd daardoor al een zeer gerespecteerd figuur. Hij maakte een complete collectie van zijn preparaten en deze werd ook deels door Tsaar Peter de Grote aangekocht.

Later, in 1683, heeft ook Jan van Neck nog een schilderij van een anatomische les van Ruysch gemaakt. Beiden zijn onderdeel van de collectie van het Amsterdam Museum.

Reakties van klanten

"Wat een fijne website!"

  - Marrit, Leeuwarden -

"... de doeken zijn echt práchtig, ik ben ontzettend blij!"

  - Nunuk, Leiden -

"Schilderij in een slaapkamer, is mooi geworden!"

  - Esther, Schoorl -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Adriaen Backer

Backer (1935) schilderde in Haarlem en Amsterdam, waar hij geboren was. Zijn oom Jacob Adriaensz. Backer leerde hem het schildersvak. Hij reisde af naar Italië om daar het klassieke werk te bestuderen waarop veel werken uit de gouden eeuw zijn gebaseerd. Lubienitski leerde het portretschilderen op zijn beurt weer als leerling van Backer.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.