Het pasgeboren lam | Anton Mauve

 

Het pasgeboren lam

Waar zijn tijdgenoot van Gogh het nieuwe leven verwoordde met bloesem heeft Anton Mauve de lente binnen zijn thema van kuddes schapen en heide uitgewerkt. Waar sommige schapen schilderijen wat donkerder zijn toon zijn, is dit een voorbeeld van een wat lichtere invulling. Het onderwerp van vroege voorjaar, het lam en het kleurgebruik zijn allen in overeenstemming. Het werk is door een partikuliere verzamelaar geschonken aan het Singer Museum te Laren.

Reakties van klanten

"We zijn erg blij met het resultaat!"

  - Suzanne, Groot Ammers -

"Ontvangen hoor, helemaal goed."

  - Rick, Amsterdam -

"Gisteren is het doek opgehangen. Het ging vrij eenvoudig en ik ben er erg tevreden over."

  - Ria, Amsterdam -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Door Anton Mauve

De geboren Zaankanter Anton Mauve, getrouwd met een nicht van Vincent van Gogh, was eerst prominent lid van de Haagse School. Later is hij de belangrijkste figuur van de Larense School gebleken. Veel werk is dan ook in die omgeving geschilderd.
Na zijn dood schilderde Van Gogh zijn 'Souvenir de Mauve' als eerbetoon. Ook dat werk vindt u terug op de site van Hollandsche Meesters.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.