Officieren en vaandeldragers van de Oude Schutterij | Caesar Pietersz. (Caesar BoŽtius van Everdingen)

 

Officieren en vaandeldragers van de Oude Schutterij

In 1657 schilderde van Everdingen de twaalf officieren van het Oranje en Blauwe vendel. Deze 'Oude schutterij' uit Alkmaar had twee kapiteins, die beiden in het midden van het schilderij staan afgebeeld. De schilder beÔnvloed ook door zijn gebruik van licht de blik van de kijker. Ze staan waarschijnlijk op het bordes van de Oude Doelen, het verenigingsgebouw.

Het werk is nu in handen van het Stedelijk Museum Alkmaar.

Reakties van klanten

"Gisteren is het doek opgehangen. Het ging vrij eenvoudig en ik ben er erg tevreden over."

  - Ria, Amsterdam -

"Ik heb net mijn canvasdoek ontvangen en ben zeer tevreden! Dank voor de snelle afhandeling."

  - Caroline, Rotterdam -

"Heel mooi!†Ik kan niet wachten.. :)"

  - Cynthia, Hoorn -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €87.00
Nu gratis verzending!

 

Vanaf  €108.00
Nu gratis verzending!

 

Vanaf  €228.00
Nu gratis verzending!

 

Door Caesar Pietersz. (Caesar BoŽtius van Everdingen)

Schilder geboren in Alkmaar in 1616 en leerling van Jan Gerritsz van Bronckhorst. Hij werkte o.a. aan de schildering in Huis ten Bosch, tesamen met Jacob van Campen. Na jaren in Haarlem gewerkt te hebben keerde hij terug naar Alkmaar om daar zelf leerlingen op te leiden. Zijn werken zijn te zien in o.a. het Stedelijk museum in Alkmaar en het Rijksmuseum te Amsterdam.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.