Etalage | Isaac IsraŽls

 

Etalage

De Etalage is een werk dat gemaakt is in Amsterdam vanuit het pand dat in de winkelstraat (Nieuwendijk) tegenover deze mode- en hoedenwinkel stond. IsraŽls schilderde ook de rechterzijde van de Etalage, dat werk is te vinden onder de naam 'Hoedenwinkel'. Op beide schilderijen toont de schilder uitstekend uit de voeten te kunnen met het grote contrast tussen de donkere omgeving buiten (einde van de middag of avond) en het felle licht in de winkel dat het accent op de jurken legt. Het gezicht van het meisje rechts wordt hierdoor ook sterk van ťťn zijde, de etalage, verlicht.
Door de hoge ramen kan de schilder een mooi overzicht tot diep in de winkel laten zien. Het werk is onderdeel van de collectie van het Rijksmuseum.

Reakties van klanten

"Echt een wauw effect in onze woonkamer! Bijgaand de sfeerfoto. Super bedankt voor de goede en snelle service."

  - Nathalie, Edam -

"Ik heb het behang in goede orde ontvangen. Bedankt voor de geweldige service!! Ik kan niet wachten tot mijn huisje klaar is en het op de muur zit!"

  - Laura, Oirschot -

"... what you see is what you get! Uit ervaring weten wij dat dat lang niet altijd het geval is met dit soort behang. Nogmaals bedankt!"

  - Andy, Julianadorp -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €92.00
Nu gratis verzending!

 

Vanaf  €105.00
Nu gratis verzending!

 

Over Isaac IsraŽls

Isaac IsraŽls (1865) is een Hollandsche Meester behorende tot de Amsterdamse impressionisten van de 19e eeuw. Zijn vader, Jozef IsraŽls was een bekend Haagse school kunstenaar. Zelf woonde en werkte hij o.a. in Den Haag, Amsterdam, Parijs en Londen. In zijn impressionistische werken zijn veelal Franse invloeden terug te zien. Bekende schilderijen van zijn hand zijn o.a.: Twee mannequins bij Hirsch, Ezeltjes rijden aan het strand en Liggend naakt (Sjaantje van Ingen).

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.