Maaltijd van schutters van de compagnie van kapitein Jacob Backer | Nicolaes Eliasz. Pickenoy

 

Maaltijd van schutters van de compagnie van kapitein Jacob Backer

Dit prachtige schuttersstuk uit 1632 van Nicolaes Eliasz. Pickenoy is te zien in de Gallery of the Golden age van het Amsterdam Museum. Dit is gevestigd in de Hermitage Amsterdam. Zoals gewoonlijk bij schuttersstukken (ook wel doelenstuk genoemd) betaalde elk afgebeelde lid van het schuttersgilde mee aan het stuk.
Dit soort schuttersstukken wordt ook wel schuttersmaaltijd genoemd. Maar lang niet alle schuttersstukken vallen in deze categorie, denk bijvoorbeeld aan de Nachtwacht van Rembrandt.

Reakties van klanten

"Wow. Hij is nog mooier dan ik had verwacht. Echt prachtig."

  - Henriette, Epe -

"Gisteren is het doek opgehangen. Het ging vrij eenvoudig en ik ben er erg tevreden over."

  - Ria, Amsterdam -

"Bedankt voor de goede service!"

  - Helena, IJmuiden -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €129.00
Nu gratis verzending!

 

Vanaf  €209.00
Nu gratis verzending!

 

Over Nicolaes Eliasz. Pickenoy

Nicolaes Eliasz. (alias Pickenoy) was een schilder van schuttersstukken en portretten, bijvoorbeeld Nicolaes Tulp en Maarten Harpertsz. Tromp. Zijn werken zijn te zien in het Rijksmuseum en het Amsterdam Museum.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.