De kwakzalver | Jan Havicksz. Steen

 

De kwakzalver

Dit relatief kleine schilderij bevat een typische Jan Steen opzet met veel details en gebeurtenissen. De kwakzalver (een tandarts?) behandelt staande op een podium zojuist een man. Hij laat het de oorzaak van het lijden van de man aan het publiek zien. Het wachtende publiek (zelf potentieel slachtoffer) aanschouwt de gebeurtenissen. Ondertussen wordt een man door zijn vrouw gebracht voor behandeling. De man lijkt zichzelf al flink verdoofd te hebben met drank. Het werk is te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Reakties van klanten

"Superblij met het mooie schilderij, nog mooier dan gehoopt."

  - Bianca, Den Haag -

"Vandaag hebben wij het canvas in goede orde ontvangen. Heel hartelijk dank voor de snelle en goede service."

  - Petra, Veghel -

"Wij zijn erg blij met het resultaat."

  - Petra, Veghel -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Hollandsche Meesters is een eerbetoon aan de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw en ver daarna. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Jan Havicksz. Steen

Het werk van Hollandsche Meester Jan Havicksz. Steen kenmerkt zich door fel kleurgebruik en humor. Hij werd geboren als zoon van een koopman in Leiden. Later woonde en werkte hij in Den Haag, Delft en Haarlem. De schilderijen zijn veelal kleurrijke en chaotische voorstellingen van het dagelijks leven, 'een huishouden van Jan Steen'. Veel van zijn schilderijen bevatten daarnaast moralistische boodschappen met betrekking tot verwende kinderen en drankgebruik e.d.

 

Keuze hulp

Hollandsche Meesters worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Hollandsche Meesters denkt graag met u mee.